Zeleninové hranolky z mrkve - fitness zdravý recept

Pochutnejte si na zdravých zeleninových hranolkách z mrkve a s dipem z řeckého jogurtu.

Hranolky? Proč ne! Udělejte si luxusní zeleninové hranolky z mrkve.

Originální recept je i s parmezánem, ten ale samozřejmě můžete v rámci své štíhlé linii vynechat. Zeleninové hranolky se podávají s dipem z řeckého jogurtu. Dát si je můžete jako dietní přílohu k masu nebo jen tak samotné.

Suroviny na hranolky z mrkve

  • 4 mrkve
  • Lžíce parmezánu
  • Lžička olivového oleje
  • Lžička granulovaného česneku
  • Nasekaná petrželka
  • Sůl, pepř

Dip

  • 2 lžíce řeckého jogurtu
  • Šťáva z citrónu
  • Sůl, pepř a trošku granulovaného česneku

Ozdoba

  • Lžička parmezánu
  • Nasekaná petrželka

Příprava mrkvových hranolek

1. Mrkve očistíme a nakrájíme na tenké proužky.

2. Nakrájenou mrkev na proužky vložíme do mísy a přidáme k ní olivový olej, parmezán, sůl, pepř, granulovaný česnek, nasekanou petrželku a vše spolu pořádně zamícháme.

3. Mrkvové hranolky vysypeme na plech a pečeme v troubě cca 15 - 20 minut na 200 stupňů celsia.

4. Zatímco se nám hranolky pečou, připravíme si dip. Smícháme řecký jogurt, citrónovou šťávu, sůl, pepř a česnek a pořádně spolu promícháme.

5. Hranolky vytáhneme z trouby a můžeme podávat s dipem. Na závěr pro efekt ještě posypeme hotové mrkvové hranolky troškou parmezánu a nasekanou petrželkou.

Dobrou chuť!

Video recept na zeleninové hranolky z mrkve s parmezánem a dipem z řeckého jogurtu


Komentáře

Napsat komentář
13. dubna 2017
Ondřej
Jo recepty Tasty jsou prostě boží
DOPORUČUJEME
Recept na banánový chlebíček (banana bread)

Recept na nejlepší zdravý banánový chlebíček s ořechy a bez mouky

Poprvé v posilovně

Poprvé v posilovně, jak začít cvičit

Kefírová buchta - recept na fitness dezert

Kefírová buchta z ovesných vloček

Rychlá a sladká fitness snídaně - videorecept

Nejlepší rychlá fitness snídaně nebo svačina

Druhy masa a jejich nutriční hodnoty

Druhy masa a jejich nutriční hodnoty

Zdravé smažení v horkovzdušné fritéze

Zdravé smažení v horkovzdušné fritéze